HELL and his life.....

YESAYA26:9: "Jiwaku merindukan Engkau pada waktu malam, aku mencari Engkau dengan segenap hati, apabila Engkau menghakimi bumi kelak, penduduknya akan mengetahui makna keadilan"

Sunday, August 29, 2010

Hel n Mercurial.....

hai...im fans of Nike Mercurial....first guna mecurial masa part 5 diploma...dalam awal tahun 2009...first model yang saya beli ialah this model:






yang membuat saya loyal kepada mercurial adalah keselesaan semasa menggunakan nya...diciptakan khas untuk "kelajuaan maksimum"..mempunyai tahap ringan yang sungguh menakjubkan...so,im satisfied la guna mercurial...dari lotto,adidas,kronos..im switch to nike mercurial....:-).

second model yang saya beli lepas tu adalah...:


heheh...dah usang tapi banyak menyumbangkan gol...model ni juga yang Jafflin belikan untuk sya..thanks bro..lepas hampir setahun(yang saya beli) and setahun lebih(yang jafflin beli)....


saya pun belikan model yang ni pula....:
hehe...model ni tak lama sangat saya guna....koz selalu main atas jalan raya...sebab tapak dia tak sesuai..okla..satisfied pakai mercurial ni...i like the color....huuhuh...

lepas tu liga pengarah tiba...saya pun takda boot nak main...bukan apa..tengok la padang macam mana...huuh..kasut berat+lumpur...huhu,,,so im decide this buy this boot:
ni la boot yang paling satisfied yang saya pernah guna...."ringan+light+cmftable"....khas buat player yang suka kan speed...ni la boot yang paling sesuai...:-)


then the last mercurial yang saya beli sampai sekarang adalah mercurial victory...:
fuhh...the perfecto!! kasut yang paling sempurna for me...kalau nak bagi percentage untuk kasut ni..im give 900%...terlalu perfect...cuma kaki jak la tak perfect...biasala tak pandai main...masih dalam pembelajaran...but for those yang nak kan kasut yang need for more "speed+ringan+light+accuracy"...better try or choose "NIKE MERCURIAL"....thanks :-)

Saturday, August 28, 2010

KiSAh hell dan SMK Belaga.......(2003)

Tingkatan 3
Hahah..ni lah tahun yang paling berpengaruh dalam kehidupan kami kerana ada budak2 baru yang masuk kelas 3A1..masa ni adalah palak2 gila seperti Spiderman(Franky G),Guandalupe(Ubin), dan diaorang Sering..Joe...ahaha...ni palak2 gila ni..okla..biarla saya mulakan dengan peristiwa ke satu peristiwa..first yang saya ingat dalah peristiwa masa guru kelas kami mengamuk gara2 "tindakan stupiddo kami" kat belakang cikgu tu time dia ajar...hihiih...kalau yang makan cili tu..dia la rasa timun...hahah...masa tu cikgu kami tu ajar kat depan..hehe..syok2 dia tulis kat papan hitam, adala beberapa mangkuk(termasuk saya) yang buat aksi bodoh...haha...first apek dulu yang bagi "D-X"..hahah..apa lagi kami kat belakang..ketawa sampai terbelit usus..hiihhi...pastu giliran saya lagi...saya bagi tanda"good" untuk cikgu tu...hahah...yang ketawa pun sambung ketawa...dan yang tak ketawa pun tertawa...hihi...tiba giliran ant pula..haha...masih ingat lagi aksi ni...aksi "pam" tayar pancit...hihihi...(yang terlibat jer faham)...haha...syok2 si kawan "pam"...tak tahula ada cikgu secara silent mode datang semak kebersihan kelas..terpegun la melihat aksi ant td..haha...pastu cikgu tu panggil la cikgu yang syok tengah ajar tu datang keluar jap..haah...fuuh...dengan tahap kemarahan melebihi 7856km sejam...dirotan nya setiap meja makan untuk tiga kelompok(negara spiderman,negara apek,negara hel)..heheeh...lalu kena bom..tapi lepas kena bom tu, i mean lepas habis kelas cikgu tu...ketawa habis2an..biasalah...student masuk telinga kiri..kuar telinga kanan..heheheh....next peristiwa yang hel masih ingat adalah bila hel and mike melepak kat luar time Geo(kelas cikgu J)...fuh...peraturannya, kan kelas geo lepas masa rehat, cikgu J tak nak kami melepak kat luar kelas ataupun merayau..so that mean...kalau kelas Geo..semua student dah ada dalam kelas...masa tu kami 2 mike rilek2 la duduk luar kelas tengok manusia time rehat..haha...tak perasan juga kelas tiba2 senyap..hiihih...zzzzzzzzzzzzzzzzaaaaaaaaapppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...ergggg.....abis buntut kena panggang sama itu rotan..haha...addui..terus merah muka beb...hiihih....semua kawan2 gelak...camyala la member tak bagitahu cikgu datang...hiihhi....hehe...pastu peristiwa main bola dalam kelas...hiih..macam biasala..ada talent sangat2 hinggakan main peringkat kelas jer la...dengan otak yang begitu geliga tahap lembu..susun la botol kosong kat depan kelas...and tak ingat siapa yang keeper masa tu...setiap botol tu diisi air..sepak punya sepak...hihi...adalah tendangan ala-ala david buckhem,haha..terkena cermin....alu nebes kawan..hihihi...terusla kena denda bayar cermin tu..hahaha....aduuuii...
yahhh..teringat lagi satu perkara..saya and apon(apon lagi) g kelas tambahan BM..masa tu cikgu kami takda..so kena ganti ngan cikgu Askar..tau2jerla..haha..yang lawaknya..kami 2 lambat g kelas coz g tandas(punyalah jauh tandas)...bila nak masuk kelas cikgu tu dah ada..peraturan cikgu tu tak boleh lambat..kalau lambat terus berdiri kat luar...hihih..sebab tu la Ulut kena..hihi..kecian..yang lucunya bila next day...kami 2 juga...lepak2 kat luar tu sebelum cikgu tu masuk...hihihi..terkejut beruk tanpa sedar cikgu tu da melangkah dalam kelas..kami 2 kat luar kelas..hiih...teruscikgu tu tanya..."kamu kelas mana???"...hehe..apa lagi..temberang la sana...yang best nya cikgu tu angguk jer...heheeh...adooo.....lawak eh....
hehe..teringat juga hel kisah "kami" geng "tak buat account KHB" kena halau oleh cikgu S.,..Hhuhu...begitu nakal kan kami...hiihih...bukan apa...cikgu tu ajar sepatah haram kami tak faham..pelik2..dah la account..huuh...so..pada kelas tu kat makmal KHB,cikgu tu tanya la..siapa yang tak buat account sila berdiri,,dengan hati yang ikhlas,murni,bersih,berseri,dan berbelah bagi...saya pun berdiri...dan banyak lagila kawan2 lelaki yang turut berdiri...jap saya ingat...yang first kuar adalah apon..yang terlibat...ricky,saya, anth,sem,sering,spiderman,guandalupe...dan ada la yang saya tak ingat lagi...disebabkan kami tak buat kerja account tu..kami dihalau keluar..so,merayau jer la kami..heheh...duduk dalam kelas ilek2..hiih...kami tak kisah sebenarnya....masalahnya bila kami masuk kelas matematik, kami tak boleh masuk coz cikgu tu juga yang ajar..erm...tak sangka kena kick out 2-2 kelas....addui...dah matematik penting sgt2..cikgu tu pesan lagi kat kami...kalau kedatangan buruk(macam mana nak sign kalau dihalau), dia akan report kat PK Hem..adzzz..so dengan rasa takut sebelum cikgu tu melaporkan kat pihak atasan, dengan muka yang tebal setebal kek lapis....orang yang pertama(apon) juga orang yang pertama minta maaf..hahaahahah......agik asa kita pon..hihi
..lupa pula nak bagitahu how franky G dapat nama spiderman..hiih...pada malam sebelum nya..dia mengarahkan guandalupe(ubin), lakarkan spider web kat tangan dia...hehe..akibat terlelap dengan terlalu banyak spider web tu...hihi,..dengan kompiden sik kawan tidur beralaskan tangan dia yang masih terukir indah tu....hiih.apa lagi muka dia..dah parmenent maker lagi guandalupe guna...hingga muka dia penuh dengan web..kebetulan kelas esok tu ada kelas geo..hii...yang lucunya...cikgu tu tambah lagi kat muka dia spider web tu..i mean sambung sebelah lagi..adui..gempak satu kelas...
hihihi.....satu lagi peritiwa yang spiderman ni buat...kami semua masa tu lambat g tandas time rehat..so semua berlari la...hampir semua budak2 laki kelas  berlari...hihihi..aduuiii lawak.tiba2 terlintas dengan cikgu W kat area tangga....pastu terkejut la cikgu "W" sebab kami semua berlari...so dia tanya...kamu pergi mana?semua kami jawab "pergi tandas cikgu"..hiih..so cikgu tu tayala kami sorang2..kamu dari kelas mana?ada yang jawab 3G...3H...2A1...3I...adui..begitu jauhnya nak gi tandas..koz kels yang diaorg sebut tu kat area bawah...how come nak g tandas guna tangga?..adui..dan sinilah spiderman tu datang gila...adakah dia patut tinggikan suara kat cikgu W tu...masih ingat lagi apa word dia..."YOU KNOW WHAT TIME IS THIS?? YOU MUST READING...!!!!!"...selamber jak...adui..pecah perut!!!
aduusss....okla..itu jerla yang saya ingat..hihi..apa2 korang post ya...hiih



..next peristiwa adalah bila kami 2 apon mereka2 cerita cikgu "S" dengan student2perempuan..hiih...adui....a

KiSAh hell dan SMK Belaga.......(2001-2002)

hai....ni adalah kish2 yang hell dapat ingat time sekolah dulu...hell akan bahagikan mengikut form1 until form 5...mungkin juga form 6 sebab hell sempat masuk form 6 walaupun untuk beberapa minggu jer..hehe..but itu tetap menjadi kenangan hell bersama SMK Belaga..:-) (2001-2006)

Tingkatan 1(2001)
Tingkatan 1 ni lah yang paling mencabar buat2 kami masa tu sebab baru mengenal dunia..bila semua student semua sekolah rendah kat area belaga bersatu kat satu sekolah(SMK Belaga)..masa form 1 saya join kelas 1A..kelas bijak..cuma hell jer yang kurang bijak..hehe...banyak juga kenangan yang saya masih ingat and segar di ingatan...masa ni gabra lah tengok banyak sangat orang time ni..fuh..macam2 ragam..hehe...ingat lagi masa tingkatan 1 dulu,tiap2 hari (isnin-jumaat) turun ke sekolah pagi untuk kerja kebersihan..kalau tengok sekarang takda pun budak2 macam kami lagi...kami turun tiap hari pun tak juga minta upah atau sijil ka..semuanya hanya menurut perintah dan kerjasama..heeh..tu yang saya bangga:-)....hinggakan pengawas(tak boleh inform nama)hehe...tu menangis kena kacau si RUMBAT..haha..adoiyai...and satu lagi peristiwa yang saya tak boleh lupa apabila Cikgu "D" yang tengok kami lepak koz(masa tu pengawas datang ambik kehadiran) salah faham and anggap kami student asrama...tiba2 dia suruh beratur and satu persatu kena pukul kat punggung..hahah....semua kami(harian) la yang kena,,,haha..merah beb..kejadian yang saya tak dapat lupa sampai sekarang juga bila kami main kat taman kat area rumah pengetua lama tu...masa tu lah tangan saya patah....tu la..bila Cikgu Hubung(Cikgu KHB) suruh duduk diam..pergi juga main kejar2..napala saya ni malang sangat..yang saya ingat hold tangan saya masa tu adalah Along..sem..Apon..adala lagi...lupa2 ingat(sorry erk kalau terlupa)....nasib la Cikgu Zainol ada masa tu..dia start Honda EX5 dia sampai ke klinik..masa tu takda rasa sakit..masih kebas lagi tangan..huhuh..masih terasa and dapat saya imagine balik situasi masa itu..bila sampai klinik, kena tunggu lagi MA datang...terkejut my mum dengar saya patah tangan masa tu..my mum masa tu berkebun..hehe...saya ni la yang selalu menyusahkan keluarga...petang tu juga la cikgu kelas Cikgu Tini and Cikgu Hubung datang melawat....tangan agik balut guna kulit batang pisang..(tradisional)...segan pula rasanya..huh..dapat la cuti sampai berapa minggu saya cuti...huuh...keesokan petang tu..saya terus dibawa ke kapit...bila sampai kapit pula..paksa g sibu koz diaorg takda provide untuk surgery tu...tapi diaorg(MA kapit) just simen kan saja..hehe..sakit juga la koz diaorg kena luruskan tangan saya masa tu..huuhhu...bila sampai ke sibu pada petang tu juga...my mum and i terus masuk wad..dahla mask wad tu seminggu...rasa macam setahun jer,,,asyik baring jer kerja...adooo....bosaan...heheh...tapi bila operation tu....memang sakitla bila bangun dari operation...sakit sangat2..huuhhu....banyak lagi la..kenangan yang bodo2..huhuuh....2001 la paling aktif...main layang2...tiap2 ari g umah ant tgok video limp bizkit..sempat recording lagu metal kat belakang umah ant...hihihihihi...yang berkaitan jer la yang tahu...haha

Tingkatan (2002)
tingkatan 2...erm...saya pun dah lupa dah...saya 2 apa..hiihih...adui...masa ni yang saya ingat kelas kat blok tengah...huuh..tak silap 2A la...hehe...masa ni semangat vandalisme tinggi..haha..apatah lagi saya ngan anth..fuh..hancur2 jak kelas...ingat lagi masa saya patahkan kayu tepi bahagian meja hell..hehe...pas weekend tengok ada dinding baru.hehe...mana tak selesa..angin ka ujan ka...elek2 jak masuk..basah suma buku....huhu..bila ada dinding baru...semuanya ok..tak banyak peristiwa masa tingkatan 2 yang hell ingat,,huhu..sorry

KiSAh hell dan sk Abun Matu.......-ep 2-

hi..this is last episod  untuk kehidupan hel dan sk abun matu bersama2 kawan yang gila2...hahahaha
erm...peristiwa yang saya ingat sekarang(time taip post ni) adalah peristiwa pokok blok kamiorg dulu....hehe..biasanya pokok tu yang jadi mangsa kamu time habis rehat...bukan pokok la...ia dahan yanh menghalang perjalanan kami pulang dari kantin ke kelas...tiap2 hari kami lalu dahan tu yang jalan di depan akan tarik dahan tu....so bila dia lepaskan..yang belakang2 tu kena la "tamparan" dahan tu...hheheheahahah...so pada suatu hari tu..tak pasti actual tarikh nya...macam biasala main tarik2 dahan...haha..accidently dahan tu patah..dah patah meka member2 aku ni pun biarkan jer la benda tu sana...i mean dahan tu...tak pasti pula mana la Guru Besar mekorg ni dapat report ttg dahan tu...hinggakan sem n bit(tak silap) di panggil GB...haha...ingatkan apa...check2 balik merah muka member..heheh...paham2 la..sorry...tapi semua tu kenangan kita...:-)
erm.....hehehe...fikir lok kenangan gik kat abun matu....
selain tu..ada la juga kenangan main kat padang kdc jam 2 petang...heheh..adui...dah jam 2 petang...selamber jak main...hhehe...and teringat pula peristiwa mereka robert n the geng buat rakit...heheh..saya tak join la masa tu..tak tahu pergi mana...dengar2 cerita mereka best...hehe...saya pun tak join masa diaorg main meriam buluh..hahah...ado...rugi tak join...walaupun kami berlainan kelas...(tahun 6-year2000)...kami tetap main hantu duduk 3 kelas sekali gus..haha...pas habis rehat tak dibenarkan main...main time rehat and time kelas petang jer..hehe.....sampai berbulan2 baru habis main...uhuuhu....hinggakan kita sendiri pun tak tahu siapa yang jadi hantu...hihih
k la...rasanya ada yang saya lupa..kalau saya ingat..i will write all of it dalam eps 3..kawan2 yang masih ingat lagi ttg cerita kita dulu2...post la...and we will share it together,,,,laugh and cry...:-) JBU all

Tuesday, August 24, 2010

KiSAh hell dan sk Abun Matu.......-ep 1-

Hai....this moment hel nak berbicara kisah2 silam sepanjang di abun matu...huuhhu...banyak kisah2 yang masih saya ingat dan banyak juga kisah yang mungkin saya terlupa..hehehehe
Masa dulu banyak dihabiskan dengan propaganda mainan bebudak..hahah....ish2..hebat time dulu2..tgok budak sekarang ni main diaorg lain..diaorg main benda2 yang bodoh...ex: sabung ayam...isap gam...mabuk...banyakla benda yang tak patut diaorg cuba....syukur juga berjaya melalui zaman budak2 dengan jayanya...(graduate 4.00 tu...hiihhi)...
Time tadika sampai darjah 6 memang anak kelahiran abun matu....huuhhu...banyak member kenal masa tu...dulu selalui pergi ke kelas petang untuk kelas tambahan...masih ingat lagi dulu hel minta kat horlick arwah aunty Ungan untuk pergi ke kelas tambahan petang2...hehe..dia baik sangat orang nya....:-)...tiap2 hari dulu time kecil melalui batang kayu untuk ke seberang...eheh...miss that moment...hinggakan satu kali hel terjatuh dari batang kayu tu..nasib tak patah or cedera...tak kisah la kalau jatuh...ni jatuh tiba2 pula ada ulatr gonggok hitam yang kaki nya kuning tu lalu...aduuuuiii...macam monster la pula..terus hel nangis panggil uncle ambil..hehe...sampai sekarang takut dengan monster tu...errrrrrrrrrrrrrgggggg
Penglibatan hel dalam aktiviti kat sekolah tak la seaktif mereka yang lain....dalam akademik hel kurang skit kalau bab-bab math...suka yang sains2 dulu...suka membaca..hehe...hingga habis komik dragon ball tu di baca...fuh..kalau di beri buku kajian tempatan...tak sampai 2 helai terus tutp buku..heheh...dulu hel tak jugamacam budak lain yang full influenced oleh video games and hero2 or comic characteristic...memang minat tapi macam2 tu jerla..dulu time sekolah petang2 selallu main "cengkek" kat sekolah...adalah game2 yang diestablish oleh organizer2..hehe...pastu main kat taman permainan abun matu lama..fuh..berjam2 bergayut kat besi bulat tu..hahaha....
bila berpindah ke abun matu baru...ha..di sana lah banyak kisah2 gila yang member2 buat...jap..saya ingat dulu.....ha...kes main perang kat hutan tempat umah sem...fuh..enjoy gila main tu..da plan awal2 dengan senjata2 yang tertentu...hihhi....nasib baik la uncle saya kreatif skit and buatkan saya senapang...pelurunya ulam...hehe..habis ulam org di curi...hihihi...kalau buat ngan pucuk ubi kan sedap..hehe...and jam 2 lebih kami pecahla kepada 2 group..ala ala cam main CS...heheh....but masa tu saya terrorist...habis alex diaorg jadi tawanan..hiihhi...tapi masalahnya..bila kena tembak takda tanda..hihihi....walaupun takda teknologi seperti dalam games paintball..hehehe....but enjoy habis!!!!!!!!!!!!!!!!
teringat juga bila kami tiap2 hari main ping pong kat bawah rumah awang sabri..hahah...adui..selalu jer kena boom mak dia..hehe..tapi degil juga nak main...tapi kalau challenges bapa dia dan dia...fuh...memang terer la meka 2 kalau combine..heheh...pastu lepas boring2 main ping pong...kamiorg main bola sepak kertas..hahah...ado222...indunya...masih ingat lagi masa tu top ngan liga malaysia...saya ambik pasukan perak..heheeh...
owh..baru teringat ttg permainan...teringat saya ttg permainan boat kertas...hingga kan cikgu dayang masuk kelas dan tengok kami main...haha...siap berbaris g depan...and letakkan boat kertas(ada yang siap kaler merah,kuning,itam..hahahaha) dalam mulut sampai masa rehat...hahahaha....bayangkan 30 minit asyik suaaaam jer boat tu...hiihhi....adoooi...lowok.....
ada lagi lah..yang saya masih lupa2 ingat..kalau ingat lagi i will post it later..banyak lagi...tggu ya..hihhi

Hel and UiTM............diploma*****

Hi....belum nak mandi lagi....juz nak shared about my life and uitm...
Sebelum menjejakkan kaki ke uitm...hel masih memegang cita-cita dan objektif untuk menghabiskan form6 di SMK Belaga bersama-sama kawan2...but semuanya direncanakan Tuhan...walaupun sakit and sedih pada masa tu..tapi di penghujungnya akan manis kalau itu rencana yang Tuhan berikan...thanks lord...
In April 2006...tak ingat lagi bila actual tarikhnya...my mun yang ikut saya g daftar kat uitm mukah... masa tu masih merajuk lagi dengan my mom coz tak setuju dengan keputusan dia untuk transfer me to uitm..bukan apa...buku semua dah beli...and prepair baju and seluar f6....fizikal semua dah ready..cuma dapat surat tawaran tu lambat sangat...maybe masalah kejauhan belaga kot...biasala tu...
At that day...hel masuk office and terkejut dengar yang aku lah student yang paling lambat register untuk sesi tu...and setelah siap semua urusan di  office uitm...my mum, and abang PM, and my aunty g simpan barang kat dorm...masa tu locker hel sebelah locker abang man....eheh...ingat lagi..sebelah kanan paling hujung...
And selepas tu terus keluar pergi pasar beli sedikit pakaian untuk aktiviti and korporat....erm...banyak my mum spent duit untuk belikan barang.,.hehe....thanks....lepas tu hel ikut MMS....hel la yang paling lambat..hehee...masa tu ikut group 3..tak silap ngan KC, doug..erm...lupa dah nama korang..but muka takkan lupalah...masa tu lah hel ubah diri jadi pemalu ke kurang pemalu..eheeh,...need to improve coz ada kelas presentation(bel)...masa tu ada 2 subject jer..bel and math..hehe..cuma bel tu dipecah kepada speaking,listening,reading,writing.........Masih ingat lagi time kamorg kerja mencuci rumah mdm musa...fuh...tau la kan umah org bujang.hehehe.....cuma kami yang tahu,...dan cuma hanya kami juga yang tahu bertapa terer nya mr musa masak..hihihihi
Pas tamat kat mukah...we transfer kat uitm k samarahan....hehe....disinilah hel dapat lihat 1001 gelagat manusia...yang baik..dan yang buruk...erm....banyak sangat ragam..hahah....1st bilik masa part 1 ialah (5112) bilik yang pernah gempak dengan video NURAINI(satu penyiksaan nuraini)..hahah..lawak2...masa tu roomate ngan peter jau,dillon,lesly....ahha..gempak...lepas kesat..ada2 jak aksi2 yang kurang diingini...hahah...masa tu gempak la level kami..apatah lagi bila hantu2 banyak di sana..hehe..masa part 1 tu motivated untuk belajar...biasala..fresh student..hihihi..but best la..dapat kenal dengan classmate..hehe..sampai sekarang hel dapat imagine balik suasana nya...hehehe...
Part 2-part 2 ni ada sedih sikit la..hehe...kerana senior2 yang ambil bilik kami 2 dillon..hell ngan dillon terpaksa illegal kat blok 5...dah la illegal...yang punya bilik tu terpaksa cari bilik lain...kesian tapi dia mmg baik hati la...heheh...thanks....masa part 2 ni..memang tak belajar lah...balik2 dari kelas asyik main game jer kerja...game.....game.....game,...tak habis2 ngan game,...sebab tu pointer teruk jatuh....sedih juga...nak target dekan tak juga kesampaian..hehehe.....but dari kesilapan tu saya tahu apa kelemahan saya...iaitu tak serius dengan pelajaran....
Part 3-erm..ni lah part yang paling best yang pernah saya lalui...(bilik 2223)bersama roomate2 yang kaki belajar,,,influeeeeeeeennnnced habis......roomate masa ni:Lucas,Bern, ngan Macfarland...hehe...bertemu dengan pelbagai persepsi yang sentiasa membina iman..hehe..thanks...dari bilik inilah hel mula sedar yang pelajaran itu penting....dan melalui sem ini juga hel selalu berkongsi dengan idea,artikel, dan kesaksian peribadi untuk rakan seiman....hehe..masih ingat lagi bila lorenzo datang dari bilik atas,,,terus stunt hel..ahha..ada..miss that moment..apatah lagi bila bern ngan lorenzo stunt....heheh....yang part best nya..loranzo masak untuk kami "bab*"...fuh.,.sedaaaaaaaaaaaaaaappp!!!..hehehe
Part 4-(bilik 2225)erm...bersama dengan burah,peter, and lesly...hehe...ni palak gila sikit2 ni..hehe..semua ni player jelivan..heheh...okla..sempoi jer roomate..hehe...yang best nya kami kayan..(burah,hell,and peter)..hehe..senang nak berkomunikasi and dipercayai..hehehe....walaupun palak gila2...dapat juga mengharungi semester dengan ok..hehehehe
Part5 and 6-semester 5 and 6 ni habiskan dengan my kazen@redla....nama negara kenya nya abo..hahaha...okla...main tetap main...belajar tetap belajar..hehe...banyak lawak2 bodoh yang org lain tak faham terjadi masa tu...tapi mostly banyak konflik EPL berlaku..hahaha...biasala..MU ngan Liverpool mana  boleh sama..hahaha banyak idea2 bodoh bila kazen mazen ni sama bilik...heheh...walau apa pun..dia banyak tolong hel....thanks ya bro..jangan ambil hati dengan setiap "permainan kata2 kita"

conclusion= pahit getir..tawa..semua tu hel dah lalui masa diploma dan pre comm...thanks semua kerana bagi support especially to kuarga,classmate,rommate,kazen2....thanks all...jatuh macam mana pun hel...takorg ttp nak berkawan dengan hel....

tak lupa juga pada kawan saya sejak dari pre com lagi such as diana,kc,linsiau,linkon,tommy kanyau,tommy alex,peter,dillon,mag,...semualah..nama yang saya tak taip..minta maaf..bnyk sangat....tapi jasa kitaorg cuma Tuhan yang mampu balas....:-) peace

Monday, August 23, 2010

HELYGERS......FACT ABOUT HIM(1)

inilah ciri-ciri saya yang dapat saya bagikan kepada sesiapa yang sudah dan belum mengenali diri saya...:-)
Q-saya adalah seorang yang pendiam......
W-saya akan speak or talk kalau something wrong....dan ingin memberi cadangan...sometimes..nobody listerning...but its ok sebab saya dah lalu banyaaaaak kali..heheeh..
E-pemalu juga...but ada reason kan?
R-penyayang...saya akan menyayangi seseorang tu lebih saya menyayangi diri saya sendiri...but kadang kala ada yang ambil kesempatan...tak tahula...hopes berubahla...:-) kita hidup sekali...so...need to changes jika tahu ia salah
T-manja...memang manja...tapi...ada sebab...kerana nak tengok samada seseorang tu dapat handle tak and accept tak my personality...hehehe....
Y-free smile.....mudah nak tersenyum ngan orang..wlaupun org tu marah...tak tahu napa...sorry!!
U-Serious..kalau ttg kerja yang diminati...akan serious....dan nak achieve yang terbaik..but masalahnya juz benda yang diminati sahaja.....
I-full of idea...di ditect dari time sekolah lagi...mostly spent time dengan memikirkan masalah dan solution orang lain...memang suka bila dapat jadi pendengar dan pemberi solution terhadap masalah orang lain....i looove ittt!
O-observer....lebih banyak memerhati....daripada berkata-kata.....
P-think....think...think.................think more....speak less!

PROUD BORN IN MY FAMILY!!!!

Hi...inilah diari kehidupan saya sepanjang saya bernafas hingga ke akhirnya...i will try to update any latest news as i can...harap tak ketinggalan blog ni kerana kesibukan sebagai pelajar....
Baik la saya mulakan dengan kehidupan saya dalam keluarga...
I have 5 siblings....yang paling tua adalah bro(Jimmy)....second my sist (Jenny)...3rd(Jessy)...and me....lastly my little sister(Elizia)..tak lupa juga to our parents (papa-Himang)..and (my lovely mother-Hubong)...lets talk each of them coz setiap mereka mempunya lain kriteria...

Himang (papa)-This is my guru, my idol.....70% of my life is influenced by my papa...our characteristic mostly same...papa adalah seorang yang pendiam....lebih suka berdiam kalau ada masalah...berdiam kalau mempunyai idea...berdiam kalau gembira.....i know semua tu ada reason....berdiam ada masalah coz memikirkan solution...berdiam mempunyai idea sebab memberi peluang orang lain untuk menyampaikan idea...dan berdiam kalau gembira sebab papa tahu selepas gembira tak semestinya gembira semula....papa berfikiran jauh...i think he is perfect...semua kemahiran dia tahu....so, saya tak l dapat challenges dia....sifu tu...hehehe..but kami akan tahu kalau dia gembira....dia akan senyum jer,,,apatah lagi kalau ada anak buah(Nana)...heboh2...penyayang...and tak nak banyak bercakap dan lebih menyampaikan perbuatan...:-)..love u dad!!

Hubong(mama)- satu2nya penyeri dalam keluarga...without my mom, rumah akan sunyi....dialah yang banyak menolong kami my dad,keluarga,rakan2..malah org yang tak dikenali pun dia tolong....itulah value yang my mom ada...walaupun dibesarkan tanpa pengetahuan agama, dia tahu salah dan silap...dia sentiasa menolong orang tanpa memikirkan dan mengharapkan balasan kembali....:-)...apa yang special bout my mom; dia ni pandai masak...heheeh..so, bakal2 wife my bro and i kena lawan la our mummy..heheeh....juz kidding...but my mum ni kena push sikit kalau ttg perception..banyak perception yang salah diterima nya....hope she can changes it....:-) love you mum!!!



Jimmy-for me my bro ni caring and responsible person...dia punya banyak pegumulan dan masalah hendak di kongsi but dia tak ada tempat nak lepaskan...mostlt dia akan mengambil jalan yang salah untuk lepaskan semua tu..i know coz saya pun lelaki...bro saya ni punya banyak idea dan pandai orang nya,,akibat masalah kewangan yang tidak kukuh dulu..dia tak dapat futher..i know its sad for him...but for me that is pure sacrifice to see us(other sibling) untuk berjaya dalam kehidupan..kadang kala rasa bersalah juga...thanks bro kerana banyak mengajar saya how to be independent walaupun tak banyak masa terluang untuk kita kerana faktor my study,faktor ur job.....hopes we can spent time together...i know Jesus always with you who ever u are

Jenny-this is my lovely sister...dia memang banyak berjasa kepada saya...but i cant tell banyak ttg dia coz sensitive for us...so..yang saya tahu adalah..my parent sayangkan dia sangat2...itulah dia boleh berjaya..mempunyai kerjaya..mempunyai keluarga sendiri...thanks to our parent...i think mereka melakukan tugas dengan jayanya...mama n papa...im proud be ur child!!So, walaupun kedegilan dia ni mencari apa pun jalan, our parent tetap sayangkan kamu....

Jessy- ni lah anggota keluarga kami yang paling awal kahwin..haha..potong jalan my sist and bro...but its ok..everybody have thier own right to make decision...dia ni manja sikit walaupun dah ada family sendiri..but banyak tolong juga family...okla..just keep it up ya...hehe....kalau ada masa tu datang2 la melawat our parents....1 second for them is very meaningful...so,pandailah arrange time for them k?ttg kami adik beradik yang lain jangan risau...

Elizia-This is my little sist...masih mencari kemerdekaan untuk diri sendiri...dulu jatuh habis-habisan...hope belajarlah dari kesilapan k?...we all love you...sebab tu la dulu selalu pesan agar buat yang terbaik dalam pelajaran sebab study boleh menyenangkan our parents d masa yang akan datang...melalui career or study...kita dapat tolong mereka di waktu mereka dalam kesusahan kelak...with our monthly wages...we can give them 20% every month...tu tak perlu la saya cakap coz everyone ada responsibility terhadap parents kan...tak semestinya duit...we have 1001 ways to make them(our parents) become more happy.......

my conclusion= im proud...born and grow in this family..walaupun banyak kekurangan but we still ada "value" yang tak dapa pada semua family....kita happy walaupun kita susah...banyak yang kita lalui....yang paling membanggakan adalah....kita benyak memperbaiki kesalahan dan kekurangan kita yang dulu,,,,:-)
i can put our family in grade A+!!!