HELL and his life.....

YESAYA26:9: "Jiwaku merindukan Engkau pada waktu malam, aku mencari Engkau dengan segenap hati, apabila Engkau menghakimi bumi kelak, penduduknya akan mengetahui makna keadilan"

Monday, January 31, 2011

Hell @Assap 2010 (thanks all)

Hi ni la masa keramaian and saat yang dinanti..iaitu bergumpul bersama keluarga, kazen mazen, aunty2, and kawan2 kat assap...hujung taun baru la dapat jumpa...
sepanjang kat assap bz jugala..1st sebab my kazen Den kawen...and 2nd sebab extend rumah bahagian dapur...ada jugala kerja2 lain such as bawa muda-mudi kebaktian and ada pertandingan bola..so dikirakan bz juga la...bersyukur sangat2 sebab dapat spend masa dengan sepenuhnya dengan semua..mana tahu tahun 2011 tak sempat ka...:-)
sebagai tanda kenang-kenangan , ni lah sedikit gambar di waktu kita bersama..:-)


 ni masa tournament futsal kat Uma Badeng Koyan..just dapat join hari pertama jak..pastu kena balik belaga


 heheh...ni masa kamiorg lepak2 sampai jam 5...keesokan pagi tu pergi bintulu ambik kazen..tdo jam 6 bgun jam 11..ahahah...
 hehe..."ken ba tih"...word dia yang paling power!!


acara ngabang kat Uma Daro..ehhe..tak pergi rumah org lain pun..rumah sendiri pun tak habis..

yang baju merah tu cifu..hehe....


muka2 pun da lain2 da masa tu..merah semacam jak..:-)


ni gambar kontroversi...heheheh..juz kidding


ni lah upacara tahunan...malam kebudayaan..yang memang dilakukan setiap tahun di Uma Daro...hehe


comel2 mereka budak2 ni...


ni persembahan poco-poco dari pemudi Uma Daro...



yang ni pula persembahan kaum ibu Uma Daro...:-)


 ni masa "adet" kawin my kazen..Den a.k.a Bruno!!..:-) kat Uma Kulit...belah pempuan (Elisa)



heheh...dapat hadiah...sayer menang moto..:-p




stylo do kazen ku ni..:-)


 tgokla reaksi budak2 ni..ehhehe..da pandai posing...wa....

 
 artis Iban vs Taukei Hi'et...hehehe....



baru abis mandi...hehe..walaupun sekereta jer...tapi enjoy!!



livan...:-)


gambar selepas mandi..sayangnya semua org da balik da masa tu...so tak banyak la join..:-)

Sunday, January 23, 2011

TAHUN 2011 and UITM and THE MARKETERS CLUB

Hai blog ku...erm..sorryla tak sempat nak singgah kat blog...biasala..walaupun tak bz tapi takda masa nak buat itu dan ini..banyak benda nak buat tapi tak siap2..entahla..macamla bz sangat..tapi badan rasa macam penat jer...anyway egai nak ucapkan "selamat tahun baru 2011" kepada semua kawan2,saudara2,aunty2,uncle2 ku sekalian...tak lupa juak kepada lecturer and cikgu2..:-)..pad semuala..hehe..walaupun lambat nak ucap tapi egai ikhlas..:-)
Lets talk about last xmas...wow...xmas best jugala sebab dapat jumpa kazen2 kecuali abo jak la..he..cian dia..ada jugala aunty yang tak balik...time xmas bz buat rumah..biasalah..extend bahagian dapur...erm...awal2 pagi bangun sebab nak angkat barang apa semua..sedangkan malam tu lewat balik. Sempat jugala hulurkan tangan tolong perkahwinan Den dengan Isya...hehe..tu jer yang termampu yang saya tolong..hehe..sambut tahun baru pun kat assap jugak..saya balik kuching dalam 4hb..tu pun selepas temankan my mom and little sist pergi operation adk saya..
talk about the Marketers Club(TMC)..fuh..punyala bz..sebagai Advisor Ajk Publisity and Ketua Projek Team Building pun da membuat saya terbz amat2..hehe...tapi takpala..semuanya kerana pengalaman..tak baik juga mengeluh...takpa..ni lah peluang saya nak tunjukkan my ability menjadi seorang leader...:-) 
berbicara tentang hati..erm...tahun ni saya jumpa seseorang yang dapat membantu saya dari segi dalaman and luaran..seorang yang sentiasa mengambil berat ttg saya..tak kira dari segi aspek apa...i need her,..and she need me...but kita tak tahula siapa kan?semua tu d tangan Tuhan...kita cuma mampu meminta..kalau Tuhan berkenan...maka dia lah itu...
bye! Jesus bless you all...