HELL and his life.....

YESAYA26:9: "Jiwaku merindukan Engkau pada waktu malam, aku mencari Engkau dengan segenap hati, apabila Engkau menghakimi bumi kelak, penduduknya akan mengetahui makna keadilan"

Saturday, October 9, 2010

final exam...

hi...sambunga dari post sebelum ni..ingatkan nak tido tadi...tapi mata ni walupun berat tak juga ngantuk2..huuhhhu....want to talk about my final exam..tak tahu la nak cakap apa...sem lepas pun macam ni..sem ni pun macam ni juga...huuhuh...hope i can trough it slowly and efficiently....3 paper dalam 2 hari gap!....so damn!!!!!!!..9-->11-->12.....aduuuh...we need rest bha..bukan nak gap berpuluh2 ari..cuma need rest and tukar minda dari satu subject ke sbject yang berikutnya....aduii...cubala yang atur paper ni yang ambik exam....mana erk kita nak adu benda ni???...

5.14am....

10 oktober 2010...
hi...lama dah tak luahkan perasaan kat bolg ni...hehe..sorry ya bz skit lagipun ada masalah laptop..hehe...apa erk nak cakap??..erm..k la..lets talk one by one...
firstly egai nak ucapkan takhziah kepaka Uncle Nusi sekeluarga...my Aunty meninggal dunia kerana cancer..erm..so pity with her...dialah yang selalu bagi nasihat untuk kami...erm...jaga family dia dengan baik...i know because dahulu selalu pergi rumah diaorang,...dia baik sangat...semoga rohnya aman...Tuhan lebih menyayangi dia....harap semuanya berjalan dengan baik selepas ini walaupun memerlukan masa untuk lalui semua ni...its ok..God always be with us...

tadi jam 7-12am..we have a Marketers Club dinner...petag tu baru la saya ngegeh g carikan pakaian..hhuuhu..nasib baik jumpa...and spend below rm100 untuk 1 set of baju+other accessories...okla..lagipun sesuai pakai g kuliah..:-)..around jam 3 saya sampai kat uitm dari Kuching...me,2 of my kazen and mu uncle g mamam kat bt7 sementara tunggu kereta kena services...so terserempak ngan kawan lama....we call him "Penghulu"..yang memang kamceng tu kenal la dengan dia....pas sampai uitm...siap2...terus turunla ke Grandcont kira2 jam 7...tumpang ngan mereka Tiffany,Fel,and Sue...hehe...walaupun hujan tetap jua redah...hehe..sepanjang dinner tadi memang fun...cuma sedih sebab tak sempat nak perform...kecian kat macson and oscar...dahla mereka last dinner kali ni..heeh...mungkin bukan jodoh kamu berdua nak perform..k?...heeh...buat penganjur(part 5)...u donw ur job in the "excellent" level....table numb 10 dapat hadiah lagi tu...huuhhu...."lee fah mee sebulan tanpa bayaran...jeng2,,,dapatla gambar sikit2..heeh..tapi siktla..tak tahu..my mood tiba2 jer down...and i relize why...
its all about my feeling+my heart+my love....bila saya tegok dia..im try to hate her...hate her soooo much but i cant...walaupun pa jua yang dia telah buat kat saya...make me sick..make me sad..make me cry..make me hurt...tapi...semua tu terpadam dengan my feel to her....
this is first time to make decision without ambil paras rupa sebagai syarat untuk menerima dia..sebelum saya membuat keputusan dahulu..i pray to the Lord...at that moment...i know im  wrong because saya ni memilih sangat2...i mean rupa...so, saya rendahkan diri di hadapan Tuhan untuk hal ini...and i accept her whatever  she are...but....dunno why...dia pula yang tak dapat terima...until now i cant identify what is the real problem...semuanya macam tak percaya...its hard to us as a human to accept it...kan bagus kalau kami bersama sampai sekarang...we spend time each other...learn from our mistakes...improve it...become and try to touch the level of perfection...erm..tapi semuanya tak seperti itu...takpala..huuh...God know everything..i can see something wrong tadi when saya facing ngan semua orang bila masa itu milik kami...semuanya suram..erm...i don want to effect her frends...
sorry...kalau beberapa keputusan yang saya ambil selama ni adalah salah di mata kamu....saya pun terfikir dan punya perasaan bahawa hati ini haruslah dijaga juga...im human too...maybe sesetengah mengatakan saya kejam...but fikirlah...saya pun ada hak buat keputusan yang menyakitkan orang lain hanya untuk menggembitakan hati saya...saya ada hak untuk gembira...dah selalu sangat saya yang sakit hati and orang gembira...sorry..

Saturday, October 2, 2010

hi...sowieee

hi...maafla...bulan ni sibuk sikit...kalau online pun...online juz untuk cari information and connect ngan ember lain untuk assignment...huhuuh...dah habis final saya layan kamu erk blog...k...anyway..kepada semua student2 UiTM Sarawak khusunya BBA Marketing..Gud luck for final exam...:-)